Talent behouden

Talent van verschillende generaties behouden

Werkgevers zien beloftevolle jonge talenten, onmisbare ervaren medewerkers, en gedreven anciens niet graag vertrekken. Hoe meer we de vaardigheden van onze talenten afstemmen op de bedrijfsdoelstellingen, hoe groter de impact op een gezonde bedrijfsgroei en omzet. 

Een aantal tips uit onze operationele ervaring om je talent te behouden:

  • Alles start met een goed onboarding programma, het bevordert niet alleen hun productiviteit, maar stimuleert ook het verdere verloop.
  • Geef perspectief aan elke generatie d.m.v. een vooruitstrevend loonbeleid te realiseren gekoppeld aan ontwikkeltrajecten. De werknemer heeft hier een groot verwachtingspatroon gecreëerd doorheen de jaren die gepaard gaan met 'the war of talent'.
  • Flexibiliteit op de werkvloer is niet meer weg te denken, probeer een aantal opties aan te bieden die past binnen elke generatie hun werk en privé balans. 
  • Ga voor een authentieke en waardevolle bedrijfscultuur, en zet deze voldoende in de kijker, zowel via interne als externe acties.

Een retentie strategie is hier aan de orde. Dit moet compleet afgestemd zijn met de noden van het bedrijf, functie classificaties, en behoeften van de medewerkers. Als werkgever is het van groot belang om een werkomgeving te creëren waar iedereen wil samenwerken aan een duidelijke doelstelling.

Deze intensieve, maar vooral constructieve oefening is jouw fundering voor een lange termijn relatie met élke generatie binnen jouw onderneming. 

Stéphanie
HR specialist
Terug naar overzicht
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Super, we houden je op de hoogte!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Een constructieve vertaalslag realiseren tussen
jouw business en de HR noden?

We doen het samen.

Boek een call

Pionier

blog

Het uitbesteden van HR-projecten

Het uitbesteden van HR-projecten

Bij Pionier kunnen we rekenen op gedreven en toegewijde HR-experts die zich inzetten voor het leveren van hoogwaardige diensten op het gebied van human resources.

Lees post
7/2/2024
Payroll

Tijdig opnemen vakantiedagen

Vanuit de operationele kant van HR, merken we dat het tijdig opnemen van vakantiedagen dikwijls een heikel punt is

Lees post
13/11/2023